Založ si blog

Prečo nevymažú ich? Dvojaký meter v médiách

Dnes je mazanie príspevkov štandardným postupom, ktoré má svoje opodstatnené miesto v demokratickom svete. Keď sa zmaže príspevok či blog, ktorý narúša Ústavu krajiny, podporuje nenávisť, rozdelenie, prípadne ubližuje konkrétnemu človeku, je to v poriadku. Zlo treba zastaviť. Avšak v posledných dňoch mám pocit, že je všetko naopak. Konkrétny príklad z praxe, ktorý hovorí za všetko.

Keď som narazila na video s Egonom Cholakianom, inšpirovalo ma k tomu, na čo som sa chystala už dlho. Začať blogovať, dávať myšlienky na papier a bojovať za demokraciu. Veď nás k tomu podporujú aj médiá. O antikultoch som písala nielen na tomto blogu, ale aj na českej blogovacej platforme, ktorú nechcem menovať. Nezaslúži si to. Blog mi zmazali do 24 hodín. Odôvodnenie? „Zamítli jsme váš článek, protože šíri sporný či zavádějící obsah.“ Aby toho nebolo málo, blog mi rovno zrušili. Ostal mi rozum stáť. Písala som o antikulte, skupine ľudí, ktorá rozsieva nenávisť, značkuje ľudí a je reálnou hrozbou pre demokraciu. O tom antikulte, ktorý prehral mnohé súdne procesy, ktorý podporuje prenasledovanie Falung Gongu v Číne a má na svojom konte skutočné zverstvá. O antikulte, ktorý využíva nacistické metódy, o hnutí, kvôli ktorému trpia mnohí ľudia. To bola asi najväčšia chyba. Možno keby som písala o „dovolených“ témach, nadávala by som na vládu tej či onej krajiny, alebo ohovárala nejakú celebritu, možno by mi to prešlo. V dnešnej spoločnosti prejde všetko. Len pravda má čoraz viac ciest zahataných.

Kto tu zavádza?

Urobila som si malý rešerš. Pozrela titulky niektorých médií, prečítala zopár článkov a nechápala som. Témy, ktoré rozdeľujú spoločnosť, prejdu bez mihnutia oka. Dokonca aj články, ktoré vznikajú pod taktovkou antikultov, prejdú raz-dva. Môžu sa smelo obúvať do perzekvovaných skupín, označovať ich za sektu, prinášať jednostranné názory bez faktov a potvrdení. Ich vyjadrenia sú plné domnienok. To stačí. Netreba sa pozerať na fakty, ktoré sú zametené pod kobercom. Desiatky a desiatky článkov na rôznych blogoch s tým istým kontextom, očierňujúce ľudí, ktorí sa nemajú ako brániť. Verejnosť antikultom tliestka za ich „bohumilú“ činnosť, neuvedomujúc si, že prakticky podporuje novú formu nacizmu. Načo by mali vymýšľať novú schému, keď tak veľmi dobre funguje schéma z minula? Môžeme byť ako barani, ktorí sa nepoučia z vlastných chýb a opäť sa nechajú vtiahnuť na porážku. Dnes však máme k dispozícii slovo a internet, zbraň, ktorú nemali k dispozícii naši predkovia. Môžeme ukazovať, čo sa deje. Môžu mazať blogy, podporovať toto zlo. Na svete je však veľa zdravo uvažujúcich ľudí, ktorí si vedia dať dokopy fakty. Pretože pravda je len jedna. A nemôže sa prekrúcať.

Čím väčšia blbosť, tým hlasnejšie ju treba kričať do sveta

06.06.2024

„Konečne čerešne, ktoré sa dajú odkôstkovať,” potešila som sa miske čerešní, ktorú mi doniesol chlapec odvedľa. Maťko alebo Kubko, vnuk nebohého suseda. S bratom sa podobajú ako vajce vajcu, kedysi som sa snažila uhádnuť kto je kto, mali z toho veľkú srandu, tak som to vzdala. Májovky, čerešne, ktoré nikdy u nás nechýbali. Až teraz, keď vidím, koľko stojí v [...]

Reakcia na komentár: prečo ma majú zaujímať problémy sekty Falung Gong niekde v Číne?

02.06.2024

„Ja stále nechápem zmysel série týchto príspevkov, ktoré sa v poslednej dobe hojne „nakotili“, kde nikdy nesmú chýbať farebné, čudné fotografie na úvod príspevku a stále sa opakujúce tie isté kľúčové slová: Cholakian, ALLATRA, antikulty… Keďže sa tebe príspevok páči, asi rozumieš aj jeho podstate. Môžeš mi preto stručne a najmä jednoducho vysvetliť, [...]

Vraj sa máme držať. A čoho?!

23.05.2024

„Svet sa zbláznil, držte sa!“ Zaujal ma nápis na tričku muža, ktorého som stretla cestou do práce. Hm, je to fakt trefné. Tiež mám poslednú dobu pocit, že so svetom nie je niečo v poriadku. Ale pomôže nám, aby sme sa len držali? A preboha, čoho? Alebo čo môžeme urobiť,aby sa to zmenilo? Mama mi vravela, že nemám hasiť, čo ma nepáli. Potom však skončím ako žaba v [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:20

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

zanetajandova

Len ďalší Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 10375x
Priemerná čítanosť článkov: 1482x

Autor blogu

Kategórie