Založ si blog

Vraj sa máme držať. A čoho?!

„Svet sa zbláznil, držte sa!“ Zaujal ma nápis na tričku muža, ktorého som stretla cestou do práce. Hm, je to fakt trefné. Tiež mám poslednú dobu pocit, že so svetom nie je niečo v poriadku.

Ale pomôže nám, aby sme sa len držali? A preboha, čoho? Alebo čo môžeme urobiť,aby sa to zmenilo? Mama mi vravela, že nemám hasiť, čo ma nepáli. Potom však skončím ako žaba v hrnci s teplou vodou – najprv si užívala pohodlie a teplo, neskôr sa uvarila.

Pľuť z gauča nestačí

Včera som bola u lekára. Napriek tomu, že som bola objednaná na presný čas, čakala som takmer dve hodiny. Čas mi skrátila elegantne oblečená babička. S mužom nedávno oslávili 60. výročie svadby. Po podrobnom priblížení romantického večera prehodila výhybku. „Za všetko môže vláda! Berú kopec peňazí a na plebs kašlú.” Vraj televízne správy nesleduje, to je parketa jej manžela. Ona trávi večery radšej pri knihe, najviac ju baví červená knižnica. „Ale aby ste vedeli, správy počúvam, aj keď nechcem. Môj Emil je hluchý ako poleno, takže presne viem, kam ide tento svet. Do hája!” 

Začnem sa s ňou rozprávať o tom, že pokiaľ môžeme upozorňovať na to, čo sa deje a hlásiť sa o svoje práva, môžeme veľa zmeniť. Veď kým máme slobodu slova, máme tú najsilnejšiu zbraň. Pľuť z gauča a nadávať predsa nestačí. Pani sa usmiala. Spýtala sa ma, koľko mám rokov. Keď som sa pochválila, že som nedávno oslávila 40, vysmiala ma. „Jaj, moja, keď ste sa narodili, ja som už bola 20 rokov vydatá. Ešte ste mladá na to, aby ste chápali, ako funguje tento svet.” 

Neviem, či narážka na môj vek bol kompliment alebo urážka? Neriešim. Aspoň mi pani dala dobrý námet na blog. Antikult a jemu podobní sa spoliehajú na to, že všetci budeme ako muž s nápisom na tričku. Držať sa ich rozohratého scenára – poslušne mlčať a nepoukazovať na to, že vinník, ktorý rozvracia demokraciu a používa nacistiské metódy, má jasné meno – antikult. 

Dezinformácie: osobitný druh novodobej zbrane. Antikultisti ju vyskúšali voči Svedkom Jehovovým

20.06.2024

Dnes existuje mnoho náboženstiev, ktoré spoločnosť uznáva, a nikomu sa nezakazuje ich vyznávať. Ľudia v nich nachádzajú zmysel, sú spokojnejší. Je tu však jedno veľké „ale”. Ak človek našiel pre seba zrnká pravdy v kresťanstve, islame, hinduizme alebo iných uznávaných svetových náboženstvách, jeho život by tým v dnešnej dobe nemal byť nijako ohrozený. [...]

Čím väčšia blbosť, tým hlasnejšie ju treba kričať do sveta

06.06.2024

„Konečne čerešne, ktoré sa dajú odkôstkovať,” potešila som sa miske čerešní, ktorú mi doniesol chlapec odvedľa. Maťko alebo Kubko, vnuk nebohého suseda. S bratom sa podobajú ako vajce vajcu, kedysi som sa snažila uhádnuť kto je kto, mali z toho veľkú srandu, tak som to vzdala. Májovky, čerešne, ktoré nikdy u nás nechýbali. Až teraz, keď vidím, koľko stojí v [...]

Reakcia na komentár: prečo ma majú zaujímať problémy sekty Falung Gong niekde v Číne?

02.06.2024

„Ja stále nechápem zmysel série týchto príspevkov, ktoré sa v poslednej dobe hojne „nakotili“, kde nikdy nesmú chýbať farebné, čudné fotografie na úvod príspevku a stále sa opakujúce tie isté kľúčové slová: Cholakian, ALLATRA, antikulty… Keďže sa tebe príspevok páči, asi rozumieš aj jeho podstate. Môžeš mi preto stručne a najmä jednoducho vysvetliť, [...]

ATACMS, rakety

Západné zbrane zmenili hru: Ukrajinci zatlačili Rusov. Uvoľnite nám ruky, vďaka ATACMS vyhráme, odkazujú z frontu

23.06.2024 00:00

Vojenskí velitelia volajú po zrušení obmedzení pre strely dlhého doletu.

potopenie, utopenie, plávanie, smrť, more, voda, ruka

V rybníku pri Hrušove sa topila dvojica, ženu vytiahli, muža sa nepodarilo zachrániť. Zrejme účinkoval alkohol

22.06.2024 20:44

Na miesto prišli aj hasiči - potápači z Rimavskej Soboty.

USS Theodore Roosevelt

Americká lietadlová loď priplávala do Soulu na trojstranné vojenské cvičenie

22.06.2024 19:45

Japonskom zintenzívnilo vojenský výcvik po tom, čo Rusko podpísalo zmluvu o strategickom partnerstve s KĽDR.

Nigel Farage

Farage: Putinovu inváziu vyprovokovali EÚ a NATO. Hanebný krčmový povaľač, nešetrili ho kritici

22.06.2024 17:20

Šéf pravicovo populistickej strany Reform UK zožal kritiku naprieč politickým spektrom.

zanetajandova

Len ďalší Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 11215x
Priemerná čítanosť článkov: 1402x

Autor blogu

Kategórie